Αναζήτηση βιβλίων

Φιλοσοφική περιπλάνηση από τον Αναξαγόρα έως τον Wittgenstein

 

filosofikh-periplanhsh

Κωνσταντίνος Χατζημπύρος

Φιλοσοφία | Αρχαία Ελλάδα

Σελίδες: 228
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2011

ISBN  978-960-9499-40-8

 

Τιμή: εξαντλήθηκε 

 

Η παρούσα συλλογή δοκιμίων με τίτλο  Φιλοσοφική Περιπλάνηση θίγει ζητήματα τα οποία απασχόλησαν στο πέρασμα του χρόνου την πνευματική διανόηση, ακολουθώντας το φιλοσοφικό στοχασμό της εκάστοτε εποχής.
Αναντίρρητα η πρόοδος του πολιτισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο του ανθρωπίνου πνεύματος. Η περιπλάνησή μας αρχίζει από την εποχή της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας διερευνώντας την έννοια του νου στο έργο του Αναξαγόρα και συνεχίζει με ζητήματα ηθικής στην Στωική φιλοσοφία κατά την Ελληνιστική εποχή. Κατά τη Βυζαντινή εποχή ο φιλοσοφικός στοχασμός, σκιαγραφεί μια ευρύτερη αντίληψη για το Θεό, τον κόσμο, και τον άνθρωπο για να επεκταθεί στη Μεσαιωνική εποχή σε ζητήματα ηθικής και ελεύθερης βούλησης. Η φιλοσοφία της Αναγέννησης αναδεικνύει θέματα αξιοπρέπειας και εικασιών. Η Νεοελληνική φιλοσοφία σφραγίζεται από τις ηθικές, πολιτικές, γλωσσικές και παιδαγωγικές ιδέες των δασκάλων του Γένους και συγκεκριμένα του Α. Κοραή. Στη Νεότερη Ευρωπαϊκή φιλοσοφία αναδεικνύεται ο στοχασμός του Καντ στην αντινομία Ελευθερία ή Αιτιότητα ενώ στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία εξετάζεται η φιλοσοφία της γλώσσας μέσα από το έργο του Ludwig  Wittgenstein, Tractatus Logico-Philosophicus (Λογικο-Φιλοσοφική Πραγματεία).

 

Online 302 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456