fbpx

Τα παραμύθια του Οσελότου Τόμος IV

Τα Παραμύθια του Οσελότου, Τόμος IV

Δηλώστε συμμετοχή

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ξεκίνησε η συγκέντρωση ύλης για τον τέταρτο τόμο με τίτλο «Τα παραμύθια του Οσελότου, Τόμος IV». Στους τρεις πρώτους τόμους συμμετείχαν με τις ιστορίες τους 58 συγγραφείς και με τα έργα τους, 10 εικονογράφοι. Τα παραμύθια του Οσελότου Ι κυκλοφόρησαν το 2012, Τα παραμύθια του Οσελότου ΙΙ το 2013 και Τα παραμύθια του Οσελότου ΙΙΙ το 2015. Και οι τρεις τόμοι είχαν εξαιρετική επιτυχία. Είμαστε βέβαιοι πως και ο τέταρτος τόμος θα αγαπηθεί πολύ από τους μικρούς μας φίλους.

Τρόπος συμμετοχής

Στη Συλλογή «Τα παραμύθια του Οσελότου, Τόμος IV» μπορούν να συμμετέχουν συγγραφείς άνω των 18 ετών και ανεξαρτήτως τόπου διαμονής.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ΤΩΡΑ! Η προθεσμία υποβολής έργων είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος του 2023.

Ο κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει έως τρία παραμύθια, ώστε να γίνει επιλογή από την ομάδα επιμέλειας. Τα παραμύθια θα πρέπει να απευθύνονται σε παιδιά 4-10 ετών και να είναι πρωτότυπα. Πριν στείλετε το έργο σας στον Οσελότο, φροντίστε να το έχετε κατοχυρώσει τουλάχιστον με τη μέθοδο του ταχυδρομείου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή:

— Δημιουργήστε ένα mail προς ekdoseis.ocelotos@gmail.com

— Στο θέμα γράψτε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕΛΟΤΟΥ Τόμος IV – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

— Όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας

— Επισυνάψτε το αρχείο σας (ένα αρχείο word χωρίς εικόνες, το οποίο θα ονομάσετε με το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες, π.χ. dimitriadis.doc)

Όλα τα παραμύθια θα αναγνωστούν ώστε να εξασφαλιστεί η καλή ποιότητα της Συλλογής.

Κόστος

 • Κάθε συγγραφέας έχει δικαίωμα συμμετοχής για 6 έως 12 σελίδες.
 • Το κόστος για κάθε σελίδα συμμετοχής είναι 100 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται η επιμέλεια και η εικονογράφηση. Μπορείτε να βρείτε πόσες θα είναι οι τελικές σελίδες του παραμυθιού σας υπολογίζοντας ότι σε κάθε σελίδα χωράνε 100 έως 160 λέξεις (ο αριθμός είναι αντιστρόφως ανάλογος της ηλικίας στην οποία απευθύνεται το παραμύθι).
 • Ο συγγραφέας θα παραλάβει για κάθε σελίδα συμμετοχής του 6 αντίτυπα του βιβλίου «Τα παραμύθια του Οσελότου, Τόμος IV» χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. (Δηλαδή για κάθε 6 σελίδες θα λάβει 36 τόμους, για κάθε 8 σελίδες θα λάβει 48 τόμους, για κάθε 10, 60 τόμους κ.ο.κ.).
 • Οι συγγραφείς των παραμυθιών που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν με mail λίγο μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής ύλης

Διαδικασία

 • Υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού (θα σας σταλεί προσχέδιο ώστε να το μελετήσετε).
  Παράλληλα, θα σας ζητηθεί να περιγράψετε πώς έχετε φανταστεί την εικονογράφηση του παραμυθιού σας, ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος εικονογράφος, ο οποίος θα προχωρήσει στον χωρισμό του κειμένου ώστε να αποφασισθεί ποιες σκηνές θα εικονογραφηθούν.
 • Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, ο συγγραφέας θα ενημερώνεται για την πορεία των εργασιών και θα βλέπει τις διορθώσεις και τις εικονογραφήσεις που γίνονται.
 • Όταν ολοκληρωθεί η σελιδοποίηση όλου το τόμου, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε σε ηλεκτρονική μορφή την τελική εμφάνιση που θα έχει το παραμύθι σας στο βιβλίο.
 • Όταν ολοκληρωθεί το έργο, ο συγγραφέας θα παραλάβει τα βιβλία που του αναλογούν από τον εκδοτικό οίκο ή θα του αποσταλούν στον τόπο διαμονής του με δικά του έξοδα.

Μετά την έκδοση

 • Τα αντίτυπα που θα απομείνουν στον εκδοτικό οίκο θα διατεθούν σε κεντρικά βιβλιοπωλεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και άλλων μεγάλων πόλεων, καθώς και σε ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, μέχρι εξαντλήσεως της έκδοσης.
 • Το βιβλίο θα συμμετέχει στα Φεστιβάλ Βιβλίου: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.
 • Για τις εκδηλώσεις που θα γίνονται σε σχέση με «Τα παραμύθια του Οσελότου, Τόμος IV» οι συγγραφείς θα ενημερώνονταιά με mail.
 • Εφόσον εξαντληθούν τα βιβλία, ΔΕΝ θα γίνει ΠΟΤΕ επανεκτύπωση καθώς η έκδοση είναι ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ. Ωστόσο, εφόσον περάσει ένας χρόνος από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο κάθε συγγραφέας θα έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί το ΔΙΚΟ ΤΟΥ παραμύθι όπως επιθυμεί και να χρησιμοποιήσει την εικονογράφηση χωρίς επιπλέον κόστος, με μοναδική υποχρέωση να αναφέρει ότι το παραμύθι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στον Συλλεκτικό/Συλλογικό Τόμο «Τα παραμύθια του Οσελότου IV».

Τεχνικά χαρακτηριστικά του βιβλίου

Διάσταση: 24 Χ 22
Σελίδες: 180-224 (ανάλογα με την ύλη που θα συγκεντρωθεί)
Εκτύπωση: Έγχρωμη (όλα τα παραμύθια θα είναι εικονογραφημένα)
Εξώφυλλο: Σκληρό, με γυαλιστερή πλαστικοποιημένη επένδυση
Χαρτί εσωτερικών σελίδων: Velvet 150 γρ.
Αριθμός αντιτύπων: 1.500 τεμάχια