Αναζήτηση βιβλίων

Κόλια Δωροθέα

kolia dorothea

Η Δωροθέα Κόλια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει με την οικογένειά της στο Πόρτο Ράφτη. Στον εικαστικό χώρο ενεπλάκη από πολύ μικρή ηλικία ως αποτέλεσμα εσωτερικής παρόρμησης, η οποία την οδήγησε να ακολουθήσει αντίστοιχες σπουδές στη σχολή Βακαλό (BA in Arts and Design, University of Derby, UK) και παράλληλα παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων Art Therapy. Το έργο της δημιουργού έχει ως κέντρο την επιθυμία επικοινωνίας, μεταφοράς μηνυμάτων και γνώσης, αποσκοπώντας σε μια πιο βιωματική μορφή τέχνης. Η πολυετής εμπειρία της στη διδασκαλία Αγγλικών σε παιδιά, ενώθηκε με το καλλιτεχνικό της χάρισμα, επιχειρώντας να φέρει την τέχνη ως εναλλακτική λύση, ή παράλληλο τρόπο μάθησης διαφόρων αντικειμένων (καλλιτεχνικά μαθήματα σε παιδιά προσφύγων, περιβαλλοντικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, εικαστικά εργαστήρια ιστορίας στην α΄βάθμια εκπαίδευση κλπ). Όραμά της είναι η δημιουργία ενός βιωματικού συστήματος διδασκαλίας μέσω της τέχνης, που να συμπληρώνει τον κλασσικό τρόπο εκμάθησης της ιστορίας.

 

Ο ''Λαβύρινθος'' είναι μια πρόταση εισόδου στον ονειρικό κόσμο. Τον κόσμο του υποσυνειδήτου ο οποίος αναδύεται μέσα από τους συμβολισμούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας και του Αρχαίου και αρχετυπικού Μύθου. Με άρμα την εικαστική τέχνη και τη λογοτεχνία αποτελεί μια απόπειρα φυγής (έστω προσωρινής) από τον Λαβύρινθο.

 

 

facebook1emailblogger1

Online 451 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456