Αναζήτηση βιβλίων

Παπακυριακού Αλέξανδρος

papakyriakou

 

Ο Αλέξανδρος  Παπακυριακού γεννήθηκε  στο Καρλόβασι της Σάμου το 1947. Μετά το γυμνάσιο σπούδασε ηλεκτρολόγος και συγχρόνως δούλεψε σε διάφορα επαγγέλματα. Το 1970 μπαρκάρισε σε ποντοπόρα πλοία. Δούλεψε σε  ψυγεία, φορτηγά και κρουαζιερόπλοια. Γυρνώντας τον κόσμο απόκτησε γνώσεις και εμπειρίες, από αυτό που λέμε ‘‘πανεπιστήμιο της ζωής’’ και γνώρισε χώρες και ανθρώπους άλλων λαών σε Ευρώπη, Αφρική και Αμερική. Έμεινε ως μετανάστης στη Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών για μερικά χρόνια. Ήταν εποχή κοινωνικών αλλαγών, με το ‘‘Flower Power’’, την επανάσταση, την άρνηση και αμφισβήτηση των νέων απέναντι στις μέχρι τότε αξίες, τους χίπις, τον τρόπο ζωής των οποίων και ο ίδιος  ακολούθησε. Έτσι όταν ξαναγύρισε στον τόπο του, δημιούργησε ένα disco club, τo ‘‘Alex House’’ που έγινε γνωστό στο νησί και όχι μόνο, κυρίως για το χίπικο ντεκόρ και τη Rock μουσική του. Από το 1997 μένει μαζί με την σύντροφό του από το Μόναχο, ζωγράφο και ποιήτρια, η οποία και φιλοτέχνησε το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο αυτού του βιβλίου.

Η μοναδική σχέση του συγγραφέα με τον χώρο της Μ. Ασίας ήταν λόγω της γιαγιάς του, που περνούσε απέναντι στα Μικρασιατικά παράλια πριν από τη καταστροφή του 1922. Μαζί με πολλούς άλλους Σαμιώτες, πήγαινε τα καλοκαίρια για το θέρισμα των σιτηρών, με ανταμοιβή, ό,τι περίσσευε στα αλώνια μετά το μάζεμα. Έπρεπε να το κάνει για να μεγαλώσει τα οχτώ παιδιά της, καθώς ο άνδρας της έμεινε ανάπηρος στο Α΄ Βαλκανικό πόλεμο, και σύντομα πέθανε, αφήνοντάς την χήρα, χωρίς κανένα εισόδημα.

 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Online 460 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456