Αναζήτηση βιβλίων

Φορτούνας Αργύρης

fortounas

Ο Αργύρης Φορτούνας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικές και εμπορικές επιστήμες στην ΑΣΟ&ΕΕ, το σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μελέτη και την παραγωγή βιομηχανικών θερμοπλαστικών προϊόντων και κυρίως με την κατασκευή σωλήνων για μόνιμες εγκαταστάσεις μεταφοράς υγρών και αερίων.
Έχει γράψει τεχνοοικονομικές μελέτες για τη χρήση, την ορθή εγκατάσταση και τις αντοχές των προϊόντων αυτών. Πολλές έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και γερμανικά περιοδικά του κλάδου.


Όταν το 1942, στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, αποφοίτησε από τη Γερμανική σχολή Αθηνών, εγκαταστάθηκε στην Αίγινα, όπου από την αρχή του ιταλικού πολέμου ζούσε η οικογένειά του. Μετά από παράκληση των ελληνικών αρχών του νησιού, δέχτηκε ν’ αναλάβει τη θέση του διερμηνέα.
Παντρεύτηκε το 1954 την Νίκη Οικονόμου και έχει δυο παιδιά. Σήμερα ζει μόνιμα στην Αίγινα. Γεμίζει τις ώρες του με διάβασμα αλλά και τη συγγραφή προσωπικών του βιωμάτων που ξεχώρισαν στη μνήμη του.
Τα κείμενά του παρμένα όλα μέσα από παλιές αναμνήσεις, αναφέρονται σε ιστορίες  και γεγονότα από την περίοδο της γερμανικής κατοχής, αλλά κι από τους μετέπειτα χρόνους του εμφυλίου. Ήταν στα δύσκολα χρόνια, που ξεκίνησαν το ’40 με τον ιταλικό πόλεμο και κράτησαν μέχρι το τέλος σχεδόν του ’49 με τη λήξη του εμφυλίου. Μια ταραγμένη και τραγική εποχή για τον τόπο, που του έταξε η τύχη να ζήσει ο ίδιος αρκετά έντονα.
Για την περίοδο της γερμανικής κατοχής που ήταν διερμηνέας και για τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια στην Αίγινα, κυκλοφορούν δύο βιβλία του, «Οι αναμνήσεις μου – Αίγινα 1941-1944» το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην Αγγλική γλώσσα και «Οι αναμνήσεις μου Μέρος Β΄, Στα χρόνια της νιότης». Το 2011 κυκλορφόρησε το βιβλίο του «Κάποτε στην Αίγινα», από τις εκδόσεις Οσελότος και το 2012 το βιβλίο του «Αίγινα Στα χρόνια της γερμναικής κατοχής» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Online 451 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456