Αναζήτηση βιβλίων

Γονεϊκοί ρόλοι-Νέα δεδομένα

 

goneikoi-roloi_nea-dedomena

Αικατερίνη Λιμνιάτη

Σειρά: Επιστημονικά

Είδος: Μελέτη

Σελίδες: 142
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2011

ISBN 978-960-9499-55-2

Γράψτε μία κριτική

Τιμή: 15 €

shopping cart ocelotosGR

 

 

[...] Η εποχή, που η εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή ήταν γυναικεία υπόθεση και γυναικείο πρόβλημα προς επίλυση, παρήλθε. Το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται, από τις γυναίκες στις «έμφυλες σχέσεις», με αποτέλεσμα να εστιάζουμε και στον ενεργό ρόλο των ανδρών, προκειμένου να προωθηθούν τα θέματα ισότητας.
Η παρούσα μελέτη, αναφέρεται και επεξηγεί την ύπαρξη της κοινωνικής μητρότητας, σαν έννοια και σαν κοινωνική κατάσταση. Τις αλλαγές, που η συγκεκριμένη μπορεί να επιφέρει στο ρόλο του άνδρα σαν πατέρα, αλλά και σε ολόκληρη τη δομή της οικογένειας. Διερευνάται ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του πατέρα, σαν απόρροια της κοινωνικής ανάγκης, που ορίζει η κοινωνική μητρότητα. Παράλληλα με το νέο αυτό ρόλο του πατέρα αναλύεται και η επιρροή στο αγόρι -έφηβο και πως αυτό αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τη νέα κοινωνική πραγματικότητα.
Επισημαίνονται, οι πολιτικές επίτευξης της συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, καθώς και όλες οι δράσεις, που μπορούν να ενισχύσουν τη κοινωνική μητρότητα.
Αναλύονται οι επιμέρους παράμετροι σε κάθε έναν από τους θεσμούς, καθώς και οι αντιστάσεις, που αυτοί μπορεί να προβάλλουν, αναφορικά με τη σχέση των δυο φύλων, αλλά και με τη συμφιλίωση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και για το βαρυσήμαντο ρόλο της κοινωνικής μητρότητας στη σχέση της οικογένειας.

Online 578 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456