Αναζήτηση βιβλίων

Το Παρίσι του Φλωμπέρ 19ος αιώνας

 
   

to-parisi-tou-flober

Ευτυχία Νικολακοπούλου

Σειρά: Επιστημονικά

Είδος: Μελέτες

Σελίδες: 222
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2011

ISBN 978-960-9499-47-7

Τιμή: 16 €

shopping cart ocelotosGR

Ο Γκυστάβ Φλωμπέρ (1821-1880) Γάλλος λογοτέχνης. Γεννήθηκε το 1821 στη Ρουάν της Νορμανδίας. Το όνομα του συνδέθηκε με το μυθιστόρημα και πολλοί χαρακτηρίζουν το έργο του ως την έναρξη μιας άλλης εποχής για το συγκεκριμένο είδος. Η Αισθηματική αγωγή, Το διαβολικό όνειρο, και το Πάθος και αρετή είναι τα πρώτα έργα του που έγραψε σε νεαρή ηλικία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι - τις οποίες εγκατέλειψε νωρίς - γράφει την αυτοβιογραφία Απομνημονεύματα ενός τρελού. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα: Εκείνος και O Πειρασμός του Αγίου Αντωνίου. Ωστόσο το πρώτο έργο που κυκλοφόρησε και σημείωσε επιτυχία ήταν, Κυρία Μποβαρύ. Ο Φλωμπέρ πέθανε σε ηλικία 59 χρονών από αποπληξία. Η μεγαλύτερη πρωτοτυπία του έργου του, είναι ο ενθουσιώδης λυρισμός και η  έμμονη ιδέα του ρεαλισμού.  Απαράκαμπτος σταθμός της γαλλικής λογοτεχνίας, αυτός ο αισθητής του λόγου, επιδόθηκε σε μια σχολαστική αναζήτηση και συγκομιδή στοιχείων γύρω από την ανθρώπινη ψυχή. Ιστορικά δεδομένα, ψυχολογικές μελέτες ή συνταραχτικά δράματα, τα νεανικά του αφηγήματα που γράφτηκαν  από το 1836 έως το 1842, έγιναν προάγγελοι ήδη του φλωμπεριανού ενθουσιασμού των γραπτών της ωριμότητας του συγγραφέα.

Online 528 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456