Αναζήτηση βιβλίων

Σημειώσεις στο πρόχειρο σκέψεις στο καθαρό

       

simioseis sto proxeiro

   

Τέλης Πολυχρονιάδης

Σελίδες: 56
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2016

ISBN 978-960-564-383-6

Τιμή: 8 €

Γράψε μία κριτική

shopping-cart ocelotosGR

Τα κείμενα κινούνται πάνω σε έναν κοινό θεματικό άξονα: τη μετατόπιση της πραγματικότητας στο πεδίο του μύθου, ώστε η συμβολική της διαπραγμάτευση να υπερβεί τη δυσχέρεια της καθημερινής της βίωσης και να αναδειχτούν οι κρυμμένες και πυρηνικές της πτυχές. Υπάρχει όμως και μια κοινή αφηγηματική επιλογή: η χρήση της αλληγορίας που φαίνεται να ξεπερνάει τον ρεαλισμό, χωρίς όμως και να τον υπονομεύει.
Ο συγγραφέας σχολιάζει τους καθημερινούς μας δισταγμούς και τις καθημερινές μας απορίες, τις φιλοδοξίες και τους φόβους μας, προσωποποιώντας τις ιδέες και συνδυάζοντάς τες με παραλλαγμένους μύθους. Πρόσωπα που ζουν τη δική τους ζωή των ιδεών, σε μια αφήγηση που επιτρέπει την παρείσφρηση του φανταστικού, για να σχολιάσει το καθημερινά ρεαλιστικό και να αναζητήσει το νόημα, την ουσία των πραγμάτων και της ύπαρξης.

 

Online 690 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456