Αναζήτηση βιβλίων

Οδός Βοσπόρου

 

odos vosporou

Θεοδώρα Παπαχρυσάνθου

Πεζογραφία, Διηγήματα

Σελίδες: 106
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2013

ISBN 978-960-564-079-8

Τιμή: 9 €

Γράψτε μία κριτική

Αγοράστε το βιβλίο online

shopping-cart_ocelotosGR

Το βιβλίο περιλαμβάνει δέκα διηγήματα που αναφέρονται σε μια άλλη εποχή. Τα δύο πρώτα αφορούν τον πόλεμο του ’40, τη Γερμανική Κατοχή και την Αντίσταση, τα υπόλοιπα περιγράφουν ανθρώπινες φιγούρες της δεκαετίας του ’60 με ’70. Οι πρωταγωνιστές είναι ως επί το πλείστον τραγικά πρόσωπα, θύματα των παθών τους ή της μοίρας τους. Κοντά τους βέβαια είναι κι οι δευτεραγωνιστές που συμμετέχουν κι αυτοί είτε το θέλουν είτε όχι στο ανθρώπινο δράμα. Όπως σε κάθε τραγωδία έτσι κι εδώ υπάρχουν και τα βουβά πρόσωπα που δέχονται ακουσίως όλες τις επιπτώσεις της ειμαρμένης. Και στην ορχήστρα του αρχαίου δράματος ο χορός, εδώ η γειτονιά, που άλλοτε κρίνει, επικρίνει, σχολιάζει, σατιρίζει, ειρωνεύεται τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τα πάθη κι άλλοτε πάλι εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της. Ιστορίες αληθινές, ανθρώπινες που τόσο πολύ απέχουν από τη σημερινή εποχή.

 

Διαβάστε επίσης

katagwgh-mikrasiatisa


Online 414 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456