Αναζήτηση βιβλίων

Δημιουργήστε μικρούς αναγνώστες

 

κοντα στις νέες γενιές

 

Πως θα μπορούσε ένας γονιός να στρέψει την προσοχή του παιδιού του στα βιβλία και να το κάνει να τα αγαπήσει;

Υπάρχουν μερικά απλά τρικ που όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως μπορούν να δημιουργήσουν ενθουσιώδεις αναγνώστες.

1. Όλα ξεκινούν από την αφήγηση. Και η αφήγηση ξεκινά από την ώρα που γεννιέται το παιδί. Όσο περισσότερες λέξεις ακούει το παιδί στην αρχή της ζωής του τόσο μεγαλύτερο λεξιλόγιο θα έχει - το οποίο θα αυξηθεί όταν αρχίσει να διαβάζει μόνο του.

2. Έχετε πολά βιβλία στο σπίτι. Διασκορπίστε βιβλία παντού, στο μπάνιο, στο κομοδίο, στην κουζίνα, στο τραπεζάκι του σαλονιού, στο αυτοκίνητο. Το παιδί είναι καλό να συνηθίσει από πολύ νωρίς να περιβάλλεται από βιβλία.

3. Δώστε το καλό παράδειγμα. Αν είστε εσείς αναγνώστης το παιδί θα γίνει επίσης. Διαβάτε το βιβλίο ή την εφημερίδα σας όταν είναι κοντά σας το παιδί. Αργότερα όταν μεγαλώσει αρκετά η ανάγνωση θα γίνει μια κοινή δραστηριότητα που θα του αρέσει.

4. Αφήστε το να επιλέξει. Επιτρέψτε στο παιδί σας να διαλέξει το βιβλίο που θα διαβάσει. Δεν πειράζει αν μια φορά στο τόσο διαβάζει κάτι που δεν είναι τόσο ποιοτικό, αρκεί να υπάρχει ποικιλία.

5. Ανταμοιβές.... Η ευχαρίστηση της ανάγνωσης δεν είναι εγγενής. Αποκτάται με το πέρασμα του χρόνου. Γι' αυτόν τον λόγο δεν είναι κακό να κάνουμε τα παιδιά με διάφορους τρόπους να συνηθίσουν αυτόν τον υπέροχο κόσμο του βιβλίου. Μπορείτε να επιβραβεύσετε τις ώρες ανάγνωσης με μία δύο ώρες επιπλέον στην τηλεόραση, με μια έξοδο στον κινηματογράφο ή στο θέατρο, με μια εκδρομή ή ένα παιδικό πάρτυ.