Αναζήτηση βιβλίων

Αισθητική χειρουργική: τα tips της επιτυχίας

 

Πρόκειται για ένα βιβλίο – οδηγό, ευσύνοπτο και πρακτικό, που απευθύνεται τόσο στους ειδικούς του χώρου της αισθητικής χειρουργικής όσο και σε όποιον επιλέγει να υποβληθεί στη διαδικασία μιας αισθητικής επέμβασης. Με τρόπο επιστημονικά ολοκληρωμένο, αλλά παράλληλα απλό και κατανοητό, η συγγραφέας παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο την αναγκαία και ορθή πληροφόρηση για ζητήματα που σχετίζονται με το «πριν» και το «μετά» μιας αισθητικής επέμβασης, με στόχο να τον εφοδιάσει με γνώση ικανή να απομακρύνει τους φόβους και τις ανασφάλειές του. Ο βιωματικός χαρακτήρας του κειμένου, καθώς περιλαμβάνει πλούσιο υλικό από μαρτυρίες ατόμων που έχουν αντιμετωπίσει την εμπειρία μιας τέτοιας επέμβασης, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αναγνώστη. Μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου έργου είναι ότι τα όσα πραγματεύεται θα μπορούσαν να αναφέρονται – πέρα από την πλαστική ιατρική – και σε προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις γενικής ιατρικής. Η γλώσσα, σαφής και ακριβής, διευκολύνει την προσέγγιση και του πλέον αμύητου αναγνώστη.    

Ελένη Γεωργίου

Φιλόλογος


Ένα βιβλίο που βοηθά στην πράξη οποιονδήποτε επιλέγει την αισθητική χειρουργική για να βελτιώσει κάτι που τον ενοχλεί στην εμφάνιση του σώματός του. Συγκεντρώνει πάρα πολλά στοιχεία σε λίγες σελίδες –που αποτελεί και το δυνατό του σημείο- και τα παρουσιάζει με κατανοητό, εμπεριστατωμένο και εύστοχο τρόπο. Μέσα από μια όμορφη γραφή, εμπλουτισμένη με πολλά παραδείγματα, προσφέρει τους τρόπους για την αποτελεσματική διαχείριση όλων των καταστάσεων που σχετίζονται με την πραγματοποίηση μιας αισθητικής επέμβασης. Ο πρωτότυπος και μοντέρνος τρόπος δόμησης του βιβλίου ταιριάζει απόλυτα με το σύγχρονο και ενδιαφέρον θέμα που διαπραγματεύεται. Συγχαρητήρια για το εντυπωσιακό, συμβολικό και ιδιαίτερα καλαίσθητο εξώφυλλο.

Γρηγόρης Καραγιάννης


Συμπεριλαμβάνοντας όλες τις σημαντικές παραμέτρους της διαδικασίας μιας αισθητικής επέμβασης, τη βιωματική εμπειρία ατόμων και τις πιο πρόσφατες έρευνες, το βιβλίο είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο σε όλους όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, αλλά και στους εξασκούντες το επάγγελμα του πλαστικού χειρουργού. Προσφέρει στους ενδιαφερόμενους -μέσα από παραδείγματα και τον εμπλουτισμό του με αποσπάσματα τόσο υποβληθέντων σε αισθητικές επεμβάσεις όσο και πλαστικών χειρουργών- πολύπλευρη ενημέρωση και «δείχνει» τους τρόπους για να διαχειριστούν αποτελεσματικά την απόφασή τους και να κάνουν επιτυχημένη την αισθητική τους επέμβαση. Παράλληλα, περνά –με απλό και ευχάριστο ύφος- σημαντικά μηνύματα στον αναγνώστη, όπως, μεταξύ άλλων, την απόρριψη της παθολογικοποίησης των σωμάτων -οι υποψήφιοι σε αισθητική επέμβαση δεν είναι ασθενείς- την αντίσταση στην ομοιογενοποίηση -ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός- την άρνηση της παθητικότητας –τόσο στη σχέση του υποψήφιου με τον πλαστικό χειρουργό του όσο και σαν στάση ζωής. Τα συναισθήματα, οι σκέψεις και ο λόγος των υποψήφιων και υποβληθέντων σε αισθητικές επεμβάσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο βιβλίο και αναδεικνύεται με εξαιρετικό τρόπο η καταλυτική σημασία τους στην προεγχειρητική περίοδο, την ανάρρωση, τη μετεγχειρητική πορεία, καθώς και για την επίτευξη ενός επιτυχημένου αισθητικού αποτελέσματος. Στις σελίδες του καθίσταται σαφές ότι η πλήρης κατανόηση των υποψήφιων/υποβληθέντων μπορεί να υπάρξει μόνο όταν κατανοηθεί και η ενσώματη εμπειρία τους, ο τρόπος με τον οποίο βιώνουν το σώμα τους και την εμπειρία της αισθητικής τους επέμβασης. Χάρη στο πλούσιο υλικό που συγκεντρώνει, στον πρακτικό του χαρακτήρα και στην παρουσίαση ουσιαστικών ζητημάτων με έναν σαφή, ευανάγνωστο, κατανοητό και πρωτότυπο τρόπο, το βιβλίο αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Η κοινή φιλοσοφία της συγγραφέα και του καταξιωμένου πλαστικού χειρουργού που προλογίζει το βιβλίο εμπνέει αισιοδοξία και ανοίγει προοπτικές για εποικοδομητικές συζητήσεις και συνεργασία μεταξύ της επιστήμης της πλαστικής χειρουργικής και των κοινωνικών επιστημών.

Αλεξιάς Γιώργος

Αναπληρωτής Καθηγητής

Τμήμα Ψυχολογίας

Πάντειο Πανεπιστήμιο