Αναζήτηση βιβλίων

Ashtar Sheran

 

ashtar-sheran

blogger

Παναγούλας Βαγγέλης

Μεταφυσική

Σελίδες: 280

Διάσταση: 14 Χ 21

Έτος έκδοσης: 2011

ISBN 978-960-9499-72-9

Τιμή: 14 €

Γράψτε μία κριτική

shopping ocelotosGR

 

 

Είναι ένα βιβλίο που διαπραγματεύεται μεταφυσικά θέματα και είναι προϊόν 14 ζωντανών πνευματιστικών συνεδριών του Ashtar Sheran, εξουσιοδοτημένος  συμπαντικός δάσκαλος από τον πνευματικό κόσμο, δίδοντας απαντήσεις σε πολλές άλυτες ερωτήσεις της ανθρωπότητας σχετικά με την ανθρώπινη ύπαρξη, με το ποιος είμαι, από πού έρχομαι και πού πηγαίνω. Το μέσον επαφής είναι πάντα ένα διάμεσο το οποίο του παραχωρεί το υλικό του σώμα, ώστε να μπορεί να εκφράζεται απευθείας ο ίδιος και όχι ένα είδος οραματισμού, όχι κάτι το αόριστον. Κατά τον ίδιο τρόπο τα σκίτσα που εμπεριέχονται στο βιβλίο είναι δημιουργήματα με αυτόματη γραφή. Ο κάθε αναγνώστης ας μελετήσει αυτές τις διδασκαλίες και ας κρίνει κατά συνείδηση.

 


 

Διαστροφικά και ετεροφυλοφιλικά στην αρχαιότητα

 

diastrofika

Εμμανουήλ Μαραγκάκης

Σειρά: Φιλοσοφία

Είδος: Αρχαία Ελλάδα

Σελίδες: 72
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2010

ISBN 978-960-9499-10-1

Τιμή: 12 €

Γράψτε μία κριτική

shopping cart ocelotosGR

shopping cart myebooks

 

Κάνω έναρξη από την έκφραση της πιθανολογούμενης απαρέγκλιτης πεποίθησης του πνευματικού συνόλου των Νεοελλήνων: το χρέος που επωμιζόμαστε από τη δυσβάσταχτη προγονική μας παρακαταθήκη μάς επιτάσσει να είμαστε προγονολάτρες και όχι προγονόπληκτοι, όσο και αν το γεγονός αυτό αποτελεί, κατ’ επίφαση, παραδοξολογία.
Οφείλουμε δηλαδή τα θετικά πνευματικά και βιοτικών συνθηκών στοιχεία όχι μόνο να τα επιδοκιμάζουμε, αλλά και να επιδιώκουμε την αφομοίωση ή έστω την προσέγγισή τους· τα αρνητικά όχι μόνο να τα αποδοκιμάζουμε, αλλά και να τα περιθωριοποιούμε ή ακόμη απλώς και να μην τα αποδεχόμαστε.
Ως ενδεικτικά της δεύτερης περίπτωσης μνημονεύω τα ομοφυλοφιλικά φαινόμενα της αρχαιότητας σχετικά με τις βιοτικές συνθήκες και, αναφορικά με την πολιτισμική μας κληρονομιά, τη διαχρονικά αναγνωρισμένη ρήση – ιερή παρακαταθήκη των αρχαίων «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Εννοώ ότι δεν πρέπει να αποδεχόμαστε ούτε καν το ελάχιστο από τα πνευματικά μας προϊόντα άκριτα και αβασάνιστα, αλλά να το αντιμετωπίζουμε απόλυτα ορθολογιστικά, γιατί μόνο την αλήθεια οφείλει να έχει κάθε μελετητής στο στόχαστρό του.

Παρθένα εδάφη του θρησκευτικού «πιστεύω»

 

parthena-edafi

Εμμανουήλ Μαραγκάκης

Φιλοσοφία Θρησκεία

Σελίδες: 88
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2010

ISBN 978-960-99282-5-0

 

Τιμή: 12 €

 

shopping ocelotosGR

[...] εγκατεσπαρμένα ανάκατα, συναπαρτίζονται θρησκευτικές ιδέες άκρως επαναστατικές, που, όταν εναποτεθούν στην επιφάνεια, προμηνύουν ανατροπές του κατεστημένου. Εξυπηρετείται όχι μόνο η θρησκεία της επικράτειας ενός εκάστου έθνους αλλά το οικουμενικό «πιστεύω» διαχρονικά. Αυτό επιτάσσουν και η λογική και η δεοντολογική συνέπεια και η Θεία Δικαιοσύνη. [...]

Διαβάστε τα κείμενα στην αγγλική γλώσσα  καθώς και άλλες πληροφορίες για τον συγγραφέα http://www.peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=468

Στοχαστικοί Σπινθήρες- Μεταφυσικά Ανάλεκτα

 

metafysika_analekta

Εμμανουήλ Μαραγκάκης

Φιλοσοφία

Σελίδες: 168
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2011

ISBN 978-960-9499-39-2

 

Τιμή: 14 €

 

Γράψτε μία κριτική

shopping cart ocelotosGR

Το συμπληρωματικώς τιτλοφορούμενο του έργου «Μεταφυσικά Ανάλεκτα» καλύπτεται και με το προτασσόμενο «Στοχαστικοί Σπινθήρες», μια και στοχαστικά παράγωγα πλαισιώνουν και το επιτασσόμενο, όπως και το πρώτο, απότοκα πηγαίων εμπνεύσεων του συγγραφέα και με το πρόσθετο του καινοφανούς και του ρηξικέλευθου. Μην τα αποζητήσετε άρα καταγραμμένα από κανέναν απολύτως άλλον ερευνητή, εκτός από τις περιπτώσεις που προκύπτουν από ερανίσματα από αρχαιοελληνικές πηγές, σε ελεύθερη απόδοσή μου πάντως. Συνεπώς κατισχύει και η ίδια μεθόδευση διαπραγμάτευσης από το συγγραφέα και με τα ίδια κριτήρια μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του το αναγνωστικό κοινό για το διμερή υποστασιακό τίτλο. Απλούστατα εκθέτονται σε δύο πλαίσια δοκιμιακών συλλογών εννοιολογικά διιστάμενα παράγωγα και επόμενο είναι το ενδιαφέρον του αναγνώστη να παραλλάσσει και να διαφοροποιείται από την άποψη της έντασης και της έξαρσης. Πάντως αναμενόμενη είναι και προεξοφλημένη η ικανοποιητική ανταπόκριση αποζημίωσης του αναγνωστικού κοινού, όταν θα διεξέρχεται το όλο έργο.

Σπουδές στη φιλοσοφική & παιδαγωγική θεμελίωση της Φυσικής Αγωγής

 

spoudes sth filosofiki periplanhsh

Κοσμάς Σκαβάντζος

Φιλοσοφία | Εκπαίδευση

Σελίδες: 180
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2011

ISBN  978-960-9499-56-9

 

Τιμή:  15 €

 

Γράψτε μία κριτική

 

shopping ocelotosGR

[...]Τα κείμενα στον παρόν βιβλίο αποτελούν παλαιές και νέες εργασίες μου σχετικές με την Φυσική Αγωγή, την φιλοσοφική της θεμελίωση και την εκπαιδευτική της εφαρμογή. Είναι όλα πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες δοκίμια σε δυσεύρετα θέματα –ακόμη και στην διεθνή βιβλιογραφία– και δημοσιεύθηκαν και ανακοινώθηκαν σε διεθνή συνέδρια και σε επιστημονικά περιοδικά, με εξαίρεση το πρώτο κείμενο, το οποίο λόγω της εκτάσεώς του απετέλεσε δεκαπεντάλεπτη προφορική ανακοίνωση στο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής στην Κομοτηνή το 2004.  Πίστευα πάντα και πιστεύω πως η Φιλοσοφία και η σπουδή της μπορεί να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση και πορεία της Φυσικής Αγωγής μέσα στον 21ο αιώνα. [...]

 

Φιλοσοφική περιπλάνηση από τον Αναξαγόρα έως τον Wittgenstein

 

filosofikh-periplanhsh

Κωνσταντίνος Χατζημπύρος

Φιλοσοφία | Αρχαία Ελλάδα

Σελίδες: 228
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2011

ISBN  978-960-9499-40-8

 

Τιμή: εξαντλήθηκε 

 

Η παρούσα συλλογή δοκιμίων με τίτλο  Φιλοσοφική Περιπλάνηση θίγει ζητήματα τα οποία απασχόλησαν στο πέρασμα του χρόνου την πνευματική διανόηση, ακολουθώντας το φιλοσοφικό στοχασμό της εκάστοτε εποχής.
Αναντίρρητα η πρόοδος του πολιτισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο του ανθρωπίνου πνεύματος. Η περιπλάνησή μας αρχίζει από την εποχή της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας διερευνώντας την έννοια του νου στο έργο του Αναξαγόρα και συνεχίζει με ζητήματα ηθικής στην Στωική φιλοσοφία κατά την Ελληνιστική εποχή. Κατά τη Βυζαντινή εποχή ο φιλοσοφικός στοχασμός, σκιαγραφεί μια ευρύτερη αντίληψη για το Θεό, τον κόσμο, και τον άνθρωπο για να επεκταθεί στη Μεσαιωνική εποχή σε ζητήματα ηθικής και ελεύθερης βούλησης. Η φιλοσοφία της Αναγέννησης αναδεικνύει θέματα αξιοπρέπειας και εικασιών. Η Νεοελληνική φιλοσοφία σφραγίζεται από τις ηθικές, πολιτικές, γλωσσικές και παιδαγωγικές ιδέες των δασκάλων του Γένους και συγκεκριμένα του Α. Κοραή. Στη Νεότερη Ευρωπαϊκή φιλοσοφία αναδεικνύεται ο στοχασμός του Καντ στην αντινομία Ελευθερία ή Αιτιότητα ενώ στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία εξετάζεται η φιλοσοφία της γλώσσας μέσα από το έργο του Ludwig  Wittgenstein, Tractatus Logico-Philosophicus (Λογικο-Φιλοσοφική Πραγματεία).

 

Online 229 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456