Αναζήτηση βιβλίων

Αγκαθολόγιο

 

agathologio

Διονύσης Κωστόπουλος

Αποφθέγματα

Σελίδες: 234
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2012

ISBN 978-960-9607-43-8

Τιμή: 12 €

 

 

shopping cart ocelotosGR

 

 

Το αγκαθολόγιο είναι μια συλλογή αποφθεγμάτων και ιδεών μεγάλων ανθρώπων των γραμμάτων, ταξινομημένων σε μια ιστορική αναδρομή από τον 10ο π.Χ. αιώνα μέχρι σήμερα, που προσπαθούν να δώσουν μια απάντηση στα μεγάλα πνευματικά ζητήματα, τα οποία παραδόξως μένουν αναπάντητα και συνεχίζουν να απασχολούν τους ανθρώπους μέχρι σήμερα. Είναι η πρώτη προσπάθεια κατά την οποία έννοιες όπως αγάπη, χρόνος, ελευθερία, χρήμα, έρωτας και άλλες, αναλύονται μέχρι και τις αντίθετές τους και οι ιδέες για αυτές τις έννοιες, μπαίνουν σε μία σειρά έτσι ώστε οι φρέσκες και δεύτερες ιδέες να συμπληρώνουν τις πρώτες. Επίσης εδόθη ιδιαίτερη προσοχή ώστε να επιλεχθούν αποφθέγματα τα οποία να περιέχουν σοφές συμβουλές σε συνδυασμό με το ανάλαφρο χιούμορ.

Στη σημερινή εποχή, τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος ως χρήσιμα έχουν γίνει πάρα πολλά και όπως είπε στις αρχές της πρώτης χιλιετίας μετά Χριστόν ο Πλούταρχος: «Ο μόνος και πιο γρήγορος δρόμος για περισσότερη γνώση είναι τα αποφθέγματα». Τα αποφθέγματα σε μια συλλογή είναι σαν έναν περιποιημένο κήπο με τριαντάφυλλα.

Online 251 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456